Jonnie Boer wint kookboekprijs

Het kookboek ‘PUURTST’ van Jonnie en Thérèse Boer heeft de Gourmand World Cookbook award voor chefkoks in de wacht gesleept. Deze prijs is voor het beste Chef-kookboek ter wereld, en is uitgereikt op de Paris Cookbook Fair.

302157515_640Puurst is eerder verkozen tot het beste chef-kookboek van Nederland. Het is het vervolg op Puur, en Puurder en gaat hoofdzakelijk over de evolutie en de revolutie van de Nederlandse Smaak, de librije en het echtpaar Boer. Daarnaast staan er ook kooktechnieken, en uiteraard, recepten i n.

De eigenaars van het driesterrenrestaurant de Librije zijn trots op de prijs. “Aangezien de categorie Beste Chef-kookboek zeer breed en overkoepelend is, zien we dit als een groot compliment.”

Ook andere Nederlandse kookboeken sleepten prijzen in de wacht. In de categorie Fish and Seafood hebben Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld de tweede prijs gewoonnen met het boek “De oosterschelde kreeft”.

_standaardEen ander boek dat, ook, een tweede plaats bemachtigde, maar in een andere categorie, is het Insectenkookboek, van Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke. Dit boek won in de categorie Duurzame kookboeken de tweede prijs. Het boek Literalicious van koen de Groote haalde de derde prijs in Foodwriting.

 

 

Tags: , , , ,

 

Meer Berichten in Kookboeken