Hennep is gezond en maakt gelukkig!

aidamollenkamp.com

“Hennep maakt gelukkig” lijkt misschien een uitspraak die je in een coffeeshop verwacht te horen, maar in tegenstelling tot wat velen weten is de positieve invloed van hennep veel groter dan gedacht. Zo blijkt dat hennep ook prima in de keuken gebruikt kan worden, waar het te vergelijken is met een product als soja. Geschikt als vleesvervanger voor vegetariërs dus, maar ook veel breder inzetbaar. Het is in de homeopathie dan ook één van de oudst bekende planten die gebruikt wordt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Ook goed om te weten, is dat het verwerken van hennepzaden in voedsel geen enkele invloed op het bewustzijn heeft, zoals bij het roken van wiet wel het geval is.

Rijk aan eiwitten

Een van de belangrijkste eigenschappen van hennepzaad is dat het vol eiwitten zit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op een natuurlijke manier aan energie komt, in plaats van via de kunstmatige toevoegingen die in veel voedsel zitten. Daarnaast is hennepzaad voor het lichaam ook nog eens makkelijk om te verteren en is het goed voor de spieropbouw, de balans van je bloedsuikerspiegel en het uithoudingsvermogen. Ook wat betreft aminozuren, anti-oxidanten en enzymen heeft hennepzaad veel te bieden, dus haal het eens bij een natuurwinkel in de buurt en ga er mee aan de slag in de keuken.

vegadutchie.nl

Bewust alternatief

Voor veel mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, is hennepzaad naast de voedingswaarde ook op duurzaam niveau een goed alternatief. Soja wordt namelijk in veel gevallen genetisch gemanipuleerd, wat desastreuze gevolgen voor het milieu kan hebben. Hennepzaad wordt daarentegen op biologische wijze verbouwd. Niet alleen goed om de vele voedingsstoffen te conserveren, maar ook voor de wereld om ons heen.

Hennepzaad is in Nederland in opkomst, maar lang niet overal verkrijgbaar. Ook natuurvoedingswinkels zullen dit niet altijd in de winkel hebben (maar kunnen hier vaak wel aan komen – even navragen dus!). Mocht dit je te lang duren dan kun je deze ook bestellen via diverse webwinkels. Let op dat de winkel gepelde hennepzaadjes verkoopt, deze verschillen van cannabiszaden die in veel webwinkels worden verkocht en gebruikt worden voor het kweken van wiet.

Hennepzaad biedt op tal van vlakken een prima alternatief en kan op verschillende manieren je voedingspatroon veranderen. Over variatie hoef je je ook geen zorgen te maken, er zijn op het internet namelijk meer dan genoeg recepten met hennepzaad te vinden.

 

Tags: , , ,

 

Meer Berichten in Eten