Gezond koken

Gezond koken begint populair te worden, en dat zie je ook terug in de nieuw uitgebrachhte kookboeken. Twee van deze boeken zijn Puur Natuur, van de topchef Alain Ducasse, en het Groenteparadijs, van Manja Visser en Marcel van Driel.

Puur Natuur op Tafel

Puur-natuur-Op-tafel-e1363684939190Dit is een nieuw kookboek van de meesterchef Alain Ducasse. Dit boek bevat 190 recepten van Alain Ducasse. Dit boek is goed voor makkelijke, gezonde maar toch lekkere gerechten die geschikt zijn voor de amateurkoks van ieder niveau. Dit boek heeft een frisse vormgeving, en heeft mooie foto’s en leuke tekeningen in zijn arsenaal. Alain Ducasse, chef-kok en entrepreneur, is wereldwijd bekend vanwege zijn kennis van de gastronomie in Frankrijk. Ducasse heeft meer dan twintig restaurants, over de hele wereld die samen goed zijn voor 20 Michelinsterren. “Als God kon koken, heette die Alain Ducasse”, aldus Twan Huys.

Het Groenteparadijs

484137_542131542476456_1662611850_nManja Visser heeft een onuitputtelijke bron voor inspiratie. Een moestuintje, twee gaspitten, recepten afkomstig uit drie generaties en ingrediƫnten vanuit alle vier de seizoenen. Alles wat zij nodig had om een kookboek, het Groenteparadijs, te schrijven. Dit kookboek geeft de nadruk aan het geluk van een volkstuintje op de rand van de grote stad.
Manja Visser is een geboren en getogen stadspersoon. Ze groeide op in hartje Amsterdam, en woont daar nu nog steeds. Ze woont om de hoek van dierentuin Artis. In haar gezin werd altijd gepraat over eten, en als een stadskindje leerde ze ook waar het vandaan komt. Hoe zaai je het zelf, hoe groei je het zelf? Welke groente hoort bij welk seizoen en hoe bereid je deze groenten op de lekkerste manier? Alles van dat vind je terug in het Groenteparadijs.