Diervriendelijke snackbar in Den Haag

Binnenkort wordt in Den Haag het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland geopend. In deze snackbar vind je alleen maar eten wat 100% vegetarisch (en veganistisch) zal zijn. Dit is een goede stap naar duurzaam voedsel.

Deze snackbar zal, naast de vegetarische maaltijden, snacks en broodjes ook biologische dranken serveren. J├╝rgen Verwoerd, de eigenaar van de snackbar, houdt ook rekening met de veganistische gast. In de snackbar wordt Mayonaise zonder toevoeging van eierproducten geserveerd. Hiermee verwacht hij dat hij de vraag naar vegetarische producten in de horecamarkt beantwoordt. In de snackbar zal ook gebruik worden gemaakt van groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

album_large_1594569Vorig jaar is Verwoerd begonnen met de verkoop van vegetarische snacks bij een snackbar in delft. De positieve reacties hierop hebben ervoor gezorgd dat hij deze snackbar opent. Het ‘vlees’ is afkomstig van de Vegetarische Slager en bestaat uit sojameel.

Marianne Thieme van de PvdD (Partij van de Dieren) opent vrijdag de winkel. De snackbar bevindt zich aan het stationsplein in Den Haag. De PvdD vecht voor de waarde van het voedsel en een behoorlijke omslag in het beleid met betrekking tot de landbouw.

 

Tags: , , , ,