Biologische lekkernijen in opkomst

Gezond eten is op het moment al vrij populair. Steeds meer mensen kiezen voor gezond en biologisch voedsel en ook de supermarkten liggen vol met dit soort producten. Naast een gezond of vegetarisch diner of snacks heb je tevens de keuze uit biologische taarten, cakes en andere lekkernijen. Daarmee is het mogelijk je gasten een overheerlijke en toch gezonde (verjaardags-)traktatie voor te schotelen.

biologische-perzik-taart

Biologisch bakken is in de basis heel simpel. Je gebruikt voor je taart, cake of andere lekkernij natuurlijk alleen maar biologische ingrediënten en grondstoffen, zoals biologische roomkaas, biologische cakemeel of biologische suiker (en denk ook aan biologische eieren, boter en bloem).

Biologisch bakken gebeurt waar mogelijk zonder suiker en tarwebloem, zodat je zeker geen schuldgevoel hoeft over te houden aan het snoepen van gebak. Probeer bijvoorbeeld een suikervrije chocoladetaart met biologische kersenjam. Of ga voor de suikervrije en veganistisch tiramisu pannenkoek, een suikervrije appeltaart met natuurlijke ingrediënten of de natuurlijke chocoladebrownie.  Dit soort verschillende taartrecepten zijn gegarandeerd lekker en gezond!

biologische-chocolade-taart

Met biologische taart, cake en andere lekkernijen kun je qua fruit en ingrediënten dus alle kanten op. Denk aan biologische appels, kersen en peren maar ook dadels, amandelen en noten (alleen met geraffineerde suikers). Biologisch gebak heeft geen geraffineerde suiker. Deze kan voor sommige recepten vervangen worden door sap van suikerriet. Ook is het mogelijk biologische kleurstoffen te gebruiken, al krijg je dan andere kleuren dan de gangbare kleurstoffen.

De ingrediënten voor biologisch gebak zijn verkrijgbaar in de gewone supermarkt of in gespecialiseerde biologische winkels zoals Biolicious en EkoPlaza.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Eten